Wczoraj uczestniczyłam w pierwszym kursie. Uczyliśmy się przyrządzać włoską pastę.
Było niesamowicie i bardzo dużo się dowiedziałam. Kuchnia w której pracowaliśmy była tak wielka i piękna, że mogłabym tam mieszkać! :D
Użyliśmy tylko lokalnych produktów, najwyższe jakości.
Każda potrawa smakowała przecudownie! <3
 |
Apple Balsamic Vinegar - cudowny smak. Polecam! |
|
|
|
 |
Oryginalny Balsamic Vinegar di Modena |
 |
Nie jestem fanką białego wina, ale to lokalne wino to prawdziwe cudo! |
Oto dania, które przyrządziliśmy:
 |
Karmelizowany ser kozi z grillowaną cukinią i Balsamic Vinegar |
 |
Pasta z bazyliowym pesto. |
 |
Mezzelune nadziane ricottą i szczypiorkiem na kremie z żółtej papryki. |
 |
Tagliatelle z policzkami wieprzowymi, cukinią i pomidorkami cherry. |
 |
Jogurtowy pudding z brzoskwiniami i jabłkowym Balsamic Vinegar. |
 |
A to moja wczorajsza kolacja. :P |
Miłego dnia! :)
Hej! Cudowne dania! W jakiej szkole odbyłaś ten kurs? :) Chętnie wybrałabym się na taki! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńMogłybyśmy się wprosić na degustację :D
OdpowiedzUsuńIle tu pyszności <3
OdpowiedzUsuńZazdroszcze:)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę takiego kursu.
OdpowiedzUsuńWiedza wyniesiona pozostaje na długo w pamięci :)
Mam nadzieję, że zdradzisz chociaż niektóre przepisy :)
OdpowiedzUsuńPięknie, widzę, że ciągle rozwijasz swoje zdolności kulinarne :)) Kuchnia faktycznie robi wrażenie :)
OdpowiedzUsuńPiękna kuchnia i świetne dania :)
OdpowiedzUsuńKurs gotowania w Toskanii brzmi jak niesamowite doświadczenie! Cieszę się, że mogłaś nie tylko nauczyć się przygotowywać włoską pastę, ale również poznać lokalne produkty, które sprawiają, że potrawy mają wyjątkowy smak. Kuchnia, w której gotowaliście, z pewnością dodaje uroku całemu procesowi.
OdpowiedzUsuń